+36 1 463 3948

Kiemelt Hírek

Demonstrátori pályázat!

Kedves Hallgatók!

A „Demonstrátori pályázat a 2023/2024 tanév őszi félévére” felhívás felkerült a Kari honlapra: Demonstrátori pályázat a 2023/2024 tanév őszi félévére – BME Építészmérnöki Kar

Várjuk jelentkezésüket az epszerk@epsz.bme.hu emailcímen név, Neptun kód és képzéskód megjelölésével, pár mondatos motivációs indoklással!

Épületszerkezetteni Tanszék


Elkészült a ConstructSkills4LIFE projekt részeként a Status Quo Analízis

A Helyzetértékelő Tanulmány célja az volt, hogy megfelelő alapot és információt biztosítson a ConstructSkills4LIFE projekt fő célját képező 2030-ig szóló építőipari képzési stratégia és humán erőforrás menedzsment rendszer kidolgozásához, valamint a Nemzeti Útiterv kidolgozásához.

Olvasd tovább

Gyémántdiploma

Június 2-én két kollégánk Dr Preisich Katalin ny.egyetemi docens, c.egyetemi tanár és DLA Vörös Ferenc professzor emeritus kari ünnepség keretében gyémántdiplomát vehetett át diplomavédésük 60 éves évfordulóján. Mindannyian gratulálunk nekik, és jó egészséget kívánva továbbra is várjuk őket magunk közé, hiszen mindketten máig aktív oktatóink! A képen Dr. Takács Lajos tanszékvezető, Dr. Preisich Katalin és DLA Vörös Ferenc.

Olvasd tovább

MÉK Diplomadíj pályázat 2023

2023-ban a Magyar Építész Kamara (MÉK) és Tagozatai, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) közösen "Diplomadíj 2023" címmel ismételten pályázatot hirdetnek az egyetemi 10 féléves Msc / MA szintű osztatlan képzésben, vagy az osztott, alap- és mesterképzésben (3 + 2 éves azaz Bsc / BA + Msc / MA) szinten végzett építész(mérnök), belsőépítész- környezettervező művész, tájépítészmérnök és településmérnök hallgatók részére.

Olvasd tovább

Régi tanszéki honlap elérése

A régi tanszéki honlap ezentúl itt elérhető, vagy a linkek menüpont segítségével


Aktuális Események

Legújabb Hírek

Akusztikai Szakmai Nap

Mindenkit szeretettel hívunk az OPAKFI által szervezett Akusztikai Szakmai Napra, melyet 2023. 05. 19-én tartunk a Herman Ottó Intézet konferenciaközpontjában. A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges, mely itt érhető el : https://akszaknap.opakfi.hu/

A részletes program itt elérhető


Épületszigetelő Szakmérnöki Képzés indul!

Legalább 30 fő végleges jelentkezése esetén – várhatóan 2023. szeptemberi kezdéssel, tanszékünk ismét indítani tervezi az épületszigetelő szakmérnöki képzést! További részletek itt.


Összevont akusztika konzultáció

Két részes akusztika konzultációt tartunk minden diplomázó, komplexező és érdeklődő hallgató számára.

Figyelem: a félév folyamán személyes konzultációt csak azoknak tudunk biztosítani, akik az összevont konzultáció mindkét felén részt vettek.

Részletek a letölthető dokumentumban.


Creaton építész és építészhallgatói pályázat 2023

A CREATON SEE Kft. 2022-ben ismét nyílt pályázatot hirdetett építészhallgatók számára.

Olvasd tovább

Környezettudatos és innovatív épületszerkezeti tervezési specializáció komplex tervezés indul!

Az Épületszerkezettani Tanszék, valamint az Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék által meghirdetett Környezettudatos és innovatív épületszerkezeti tervezési specializáción belül a komplex tervezési tárgy indul. A feladatkiírás itt elérhető!

Olvasd tovább

Demonstrátori pályázat - 2023 tavasz

A „Demonstrátori pályázat a 2022/2023 tanév tavasz félévére” felhívás felkerült a Kari honlapra.

A demonstrátori pályázat benyújtásának feltételeit a TVSZ 165. paragrafusának 5. pontja rögzíti. A demonstrátor részletes feladatait az érintett szervezeti egység vezetője határozza meg. A demonstrátor díjazását a TVSZ 170. paragrafusa szabályozza.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. február 24. (péntek) 10:00, helye: megpályázni kívánt szervezeti egység. A pályázatokon kérjük feltűntetni a nevet, Neptun-kódot és a képzéskódot.


Összes hír

Kutatási Projektek

ConstructionSkills4LIFE
Az Épületszerkezettan Formális Nyelve
Összes projekt

TDK témák

A közel nulla energiaigényű és CO2 kibocsátású épületek szerkezeteinek kihívásai, nagy helyigényű térelhatároló szerkezete kontra különleges szerkezetek; helyszíni bonyolult kialakítás, kontra előregyártás lehetősége – lehetséges társkonzulens bevoná
Belső téri szerkezetek, felületképzések páragazdálkodó rétegeinek vizsgálata
Kortárs építészeti kérdések épületszerkezeti problémái, ezek valós modellezés
Felhő alapú (online) mérnöki számítások (numerikus szimulációk) lehetőségei az épületfizikai / épületszerkezettani tervezésben
Vízáteresztő, lejtésmentes térburkolatok teraszokon
Összes téma

Choose Colour