+36 1 463 3948

13. Épületszerkezeti konferencia

By: BD | Közzétéve: 2023. november 14. 15:57

Földi, földalatti, vízi és légi közlekedést kiszolgáló épületek

2023. november 21. kedd, 9 óra

A 2010-ben Gábor-konferenciaként megrendezett megemlékezésünk Épületszerkezeti Konferencia-sorozattá nőtte ki magát, és mára a szakma egyik kiemelkedő közéleti rendezvényévé vált.

A 2023. évi, XIII. Épületszerkezeti Konferencia témája a földi, földalatti, vízi és légi közlekedést kiszolgáló épületek, és az azokhoz kapcsolódó általános épületszerkezeti kérdések és megoldások bemutatása.

Hisszük és valljuk, hogy „az ördög a részletekben lakik”, azaz épületeink csak akkor működhetnek hosszú távon is megbízhatóan, amennyiben a művészi formaalkotáshoz alapos, és igényes részletképzések tartoznak. Ehhez szinte már a tervezés első lépésétől kezdve e kérdésekben járatos építészMÉRNÖKI közreműködés szükséges. Ebben nagy szerepet játszanak a megfelelő jártassággal rendelkező, az épületszerkezetek tervezése kérdésköreiben elmélyült tudással rendelkező, ez irányban elkötelezett szakmagyakorló kollegáink.

E jártasság valamennyi épülettípus esetén szükséges, és természetesen tetten érhető a közlekedéshez kapcsolható épületeknél is. Itt – egyes különleges esetekben, pl. föld alatti épületeknél – a szokásostól eltérő műszaki megoldások lehetnek indokoltak, melyek a teljesítmény-elvű tervezésben más megfontolásokat, anyaghasználatot, illetve szerkezetkialakítást igényelhetnek, beleértve az egyre gyakoribb „zöld épületszerkezetek” alkalmazását is.

Ez évben külön kiemelt, bevezető téma városaink fenttarthatósága és azok fenntartható közlekedése. A bemutatásra méltó, már megvalósult vagy tervezett példák bemutatásán túl szokásos „épületszerkezeti blokk” foglalkozik az adott épületek egyes tűzvédelmi, hangszigetelési, különleges energetikai, és részletkezelési problémáival is, ezzel adva megfelelő ajánlásokat a résztvevő szakmagyakorló építészmérnökök számára.

Meghívó

Regisztráció

Choose Colour