+36 1 463 3948

12. Épületszerkezeti konferencia

By: BD | Közzétéve: 2022. november 10. 12:32

IPARI ÉPÜLETEK – design, technológia, célirányos megoldások

2022. november 22. kedd, 9 óra

Az elmúlt években 11 konferencia keretében adtunk számot meghatározott épületszerkezeti kérdésekről, majd a közelmúltban súlyponti kérdéssé vált az építőművészeti elképzelések műszaki megoldásainak, és részletképzéseinek összhangja. A 2010-ben Gábor-konferenciaként megrendezett megemlékezés Épületszerkezeti Konferencia-sorozatként nőtte ki magát, és mára a szakma egyik kiemelkedő közéleti rendezvényévé vált.

Hisszük és valljuk, hogy „az ördög a részletekben lakik”, azaz épületeink csak akkor működhetnek hosszú távon is megbízhatóan, amennyiben a művészi formaalkotás alapos, és igényes részletképzésekkel társul. Ehhez már a kezdetektől fogva e kérdésekben járatos építészMÉRNÖKI közreműködés társul. Jelenleg még vita tárgya, hogy tekinthető-e ez önálló szakágnak, vagy egyszerűen csak az anyaghasználat, annak szakiparitechnológiai szempontok alapján történő kezelése egyfajta elmélyülést, elköteleződést jelent, amely inkább szakmai jártasság kérdésköre…
E jártasság valamennyi épülettípus esetén szükséges, és természetesen tetten érhető az ipari épületeknél is. Itt az épületburokkal körbezárt technológia nagyobb kötöttséget jelent, mint más rendeltetések esetén, és akár eltérő anyaghasználatot, formanyelvet is eredményezhet.

A konferenciasorozat idei témája túlmutat a szó szerint vett ipari épületeken, mivel ide tartozhat bármilyen kézműves tevékenységnek teret adó létesítmény, a mezőgazdasági, élelmiszertechnológia és egyéb, közellátási épület is. A 2022 évi, XII. Épületszerkezeti Konferencia egyes kiválasztott ipari épületekkel kapcsolatos építészeti és részletképzési megoldásokat mutat be, de kitér az e területen alkalmazott épületszerkezeti általános tervezési elvekre, és az ezeket segítő számítógépes modellezési eljárásokra is.

A Konferencia időpontja és helyszíne:

2022. november 22. kedd, 9 óra

Meghívó

Program

Regisztráció

Choose Colour